Profielsynchronisatie
U kunt in uw contactcenter een profiel toewijzen aan meerdere gebruikers. De profielinstellingen, zoals machtigingen, wachtrij-instellingen of workflows, worden automatisch toegepast op de instellingen van de bijbehorende gebruikers. Wanneer u profielinstellingen bijwerkt, worden de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd met de bijbehorende gebruikersinstellingen, waardoor het niet meer nodig is om de instellingen van elke gebruiker handmatig bij te werken. U kunt een profiel toewijzen aan maximaal 500 gebruikers.
U kunt op de gebruikersconfiguratiepagina enkele gebruikersinstellingen aanpassen die kunnen verschillen van de overeenkomende profielinstellingen. In het gedeelte Gebruikers in dit profiel op de pagina Profielconfiguratie worden gebruikers met andere instellingen weergegeven als Overschrijvingen. Wanneer u een profiel bijwerkt, blijven deze gebruikersoverschrijvingen tijdens de synchronisatie behouden. Als u bijvoorbeeld bepaalde machtigingen voor een gebruiker wijzigt, die anders zijn dan de licentiemachtigingen in de instellingen van het gekoppelde profiel, blijven de wijzigingen behouden wanneer u het profiel bijwerkt en synchronisatie uitvoert.
U kunt de Overschrijvingen resetten indien vereist. Gebruik in het gedeelte Gebruikers in dit profiel de optie Overschrijvingen resetten om synchronisatie van gebruikersinstellingen af te dwingen zodat deze overeenkomen met de bijbehorende profielinstellingen.
Wanneer u een profiel bijwerkt, wordt door
Avaya Infinity™ een bulktaak gepland om gebruikers bij te werken die aan het profiel zijn gekoppeld. U kunt het profiel niet bijwerken terwijl de bulktaak wordt uitgevoerd. U kunt de taakstatus controleren op de pagina
Bulktaakbewerkingen.